Üniversiteler, Şenlikte Güç Birliği Yaptı

Batı Karadeniz Üniversiteleri 1. Kültür ve Sanat Şenliği Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) yapıldı. Birliğin dönem başkanı Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, üniversiteler arasındaki güç birliğini sağlayarak öğrencilere daha yararlı olmak istediklerini söyledi.

Sakarya, Kocaeli, Zonguldak Karaelmas, Abant İzzet Baysal, Düzce ve Karabük üniversitelerinin rektör ve dekanlarının katılımıyla SAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen şenlik, saygı duruşu ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Akademik Orkestrası'nın seslendirdiği İstiklal Marşı ile başladı. Şef Tekin Okcebe yönetimindeki orkestranın klasik Batı müziği ve çeşitli marşlardan eserler sundu.

Birliğin dönem başkanı Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, iki yıl önce Kocaeli, Abant İzzet Baysal, Sakarya ve Zonguldak Karaelmas üniversitelerinin dahil olmasıyla kurulan birliğin, Karabük ve Düzce üniversitelerinin katılımıyla etkinlik alanının daha da genişlediğini kaydetti. Birliğin kuruluş amacının üniversiteler arasında iş ve güç birliği sağlayarak gençlere faydalı hizmetler sunmak olduğunu ifade eden Açıkgöz, şöyle konuştu: ''Büyük bir memnuniyetle ifade ediyorum ki üniversitelerimizin çalışma grupları, rektör yardımcılarımızın, dekanlarımızın ve yüksek okul müdürlerimizin önderliğinde hemen her hafta toplantı yapıyoruz. Bu toplantıların sonucu da somut olarak gençlerimizin hizmetine dönmektedir. Ortak lisans, yüksek lisans ve doktora programları ve bugün izlediğimiz kültür ve sanat şenliği olarak gençlerimizin hizmetine dönmektedir. Bundan büyük bir gurur duyuyoruz. Türk üniversite sistemi içinde Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği giderek daha büyük bir öneme sahip olmaktadır. Bu iş birliğinin daha da geliştirilmesiyle gençlerimize daha iyi hizmet sunacağımıza olan inancım tamdır.''

Şenliğe ev sahipliği yapan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman ise birliğin son iki yılda önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini belirterek, eğitim ve araştırma alanlarında somut iş birliklerinin hayata geçirildiğini dile getirdi. Üniversitelerin sorumlulukları arasında hizmet verdikleri bölgenin sosyal hayatına katkı sağlamak olduğuna dikkati çeken Durman, ''Bu şenlik de sanat alanında birliğe üye olan üniversitelerin içinde bulundukları şehirlere ve bölgelere katkı sağlayacak bir işbirliğidir. Atatürk'ün güzel bir sözü var; 'Sanatsız kalan milletlerin hayat damarlarından bir tanesi eksiktir' diyor. Bu anlamda birlik içindeki bu tür etkinliklerin gelişerek ve büyüyerek devam etmesini diliyorum. İçinde bulunduğumuz bölgede üniversiteler olarak en önemli sorumluluklarımızdan bir tanesi de bulunduğumuz ilin sosyal olarak gelişimine katkı sağlamaktır. Bu alanda yapacağımız işbirliği bölgeler açısından önemli ve değerli olacaktır.'' diye konuştu.
<font face="verdana,geneva" size="2">Şenliğe ev sahipliği yapan SA&Uuml; Rekt&ouml;r&uuml; Prof. Dr. Mehmet Durman ise birliğin son iki yılda &ouml;nemli &ccedil;alışmalar ger&ccedil;ekleştirdiğini belirterek, eğitim ve araştırma alanlarında somut iş birliklerinin hayata ge&ccedil;irildiğini dile getirdi. &Uuml;niversitelerin sorumlulukları arasında hizmet verdikleri b&ouml;lgenin sosyal hayatına katkı sağlamak olduğuna dikkati &ccedil;eken Durman,<font color="#003366"> ''Bu şenlik de sanat alanında birliğe &uuml;ye olan &uuml;niversitelerin i&ccedil;inde bulundukları şehirlere ve b&ouml;lgelere katkı sağlayacak bir işbirliğidir. Atat&uuml;rk'&uuml;n g&uuml;zel bir s&ouml;z&uuml; var; 'Sanatsız kalan milletlerin hayat damarlarından bir tanesi eksiktir' diyor. Bu anlamda birlik i&ccedil;indeki bu t&uuml;r etkinliklerin gelişerek ve b&uuml;y&uuml;yerek devam etmesini diliyorum. İ&ccedil;inde bulunduğumuz b&ouml;lgede &uuml;niversiteler olarak en &ouml;nemli sorumluluklarımızdan bir tanesi de bulunduğumuz ilin sosyal olarak gelişimine katkı sağlamaktır. Bu alanda yapacağımız işbirliği b&ouml;lgeler a&ccedil;ısından &ouml;nemli ve değerli olacaktır.''</font> diye konuştu. </font>
15 yıl önce
ingiltere üniversiteler
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
ff84c9d5bd0289438c00ed7353bce1e2@