Sakarya Üniversitesi ile Marmara Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “13’üncü Üretim Araştırmaları Sempozyumu” SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.
25-27 Eylül tarihleri arasında SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan “Sürdürülebilir Yenilikçi Üretim ve Hizmet Stratejileri” konulu sempozyumun açılış törenine Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, MÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Kandur, SAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Etem Köklükaya, MÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Taçgın ile çok sayıda öğretim üyesi katıldı.
Sakarya Üniversitesi’nde geçmiş yıllarda başlatılan kalite yönetimi ile ilgili çalışmaların sonuçlarının 2010 yılında Ulusal Kalite Büyük Ödülü alınarak taçlandırıldığını ifade ederek SAÜ Rektörü Prof. Dr. Elmas, kalite yönetimi kavramının dünyanın artık vazgeçemeyeceği bir kavram haline geldiğini söyledi.
Yönetimde artık yönetici kavramı yerine gerçekleştirme elemanı kavramı yerleşti
Üniversite içinde sürdürülebilir bir sistem olarak oluşturulan Sakarya Üniversitesi Bilgi Sistemi (SABİS) ile ilgili bilgiler de veren Prof. Dr. Elmas, “Yapılan işlerin üniversiteye yüklediği bürokratik işlemleri de 15’e yakın farklı program içeren SABİS yardımıyla en aza indirdik. Bu sayede akademisyenlerimiz iç değerlendirme, akreditasyon gibi zaman alan işlemler için web tabanlı otomatik sürdürülebilir sistem sayesinde daha hızlı işlem yapabiliyor. Yönetimde artık yönetici kavramı yerine gerçekleştirme elemanı kavramı yerleşti. Rektörden araştırma görevlisine kadar üniversitenin tüm birimlerini birleştirerek daha iyi yönetilebilir bir üniversite oluşturuldu. Bunu diğer üniversitelerde de uygulamaya yönelik yaptığımız çalışmalar var” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a, Katılımcı Öğretim Üyelerine ve Sponsor kuruluşlara, Üretim Araştırmaları Derneği tarafından plaket takdim edildi.
25-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ve iş dünyasının önde gelen isimlerin de konuşmacı olarak katılacağı sempozyumda, bilgi ve fikir paylaşımının yanı sıra, üretim ve hizmet sistemlerinde yeni eğilimlerin bu alanda çalışan akademisyenler ile endüstride araştırma yapan uygulamacıları buluşturacak.