Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi bölümünden Uzman Doktor Serhat Nasıroğlu, okulların açılması öncesi ailelere tavsiyelerde bulundu.
İlk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretim 15 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Okula yeni başlayan 1’inci sınıf öğrencilerinin geçtiğimiz hafta ders başı yapmasının ardından pazartesi günü tüm öğrenciler için ders zili çalacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan SAÜ Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi uzmanı Doktor Serhat Nasıroğlu, çocukların okula başlarken zihinsel bedensel ruhsal ve sosyal açıdan hazır olmaları gerektiğini belirtti.
“Çoğu zaman aileler farkında olmasa da çocuklar kendilerine yönelik beklentinin farkındadırlar.” diyen Nasıroğlu, bu beklentinin baskıya neden olabileceğini söyledi. Ailelerin çocuklara bilgi vermesi gerektiğini ve bunun çocuklarla sağlıklı iletişimin ilk adımı olduğunu vurgulayan Nasıroğlu, ebeveynlerin çocuklarla iletişiminin çocukların hem eğitimlerinde hem de kişilik gelişimlerinde çok önemli bir yer tuttuğunu ifade etti. Gerek okula yeni başlayan gerekse tatilden dönen çocuklarda okulun ilk günlerinde okula gitmeme isteği oluşabileceğini ve bunun için çocukların türlü bahaneler uydurabileceklerini hatırlatan Nasıroğlu, bu dönemde çocukların okula gitmelerinin faydalı olacağını vurguladı. Nasıroğlu, bu tür bahanelerle çocukların istedikleri sonucu almalarının ileride daha vahim sonuçlar doğurabileceğini de sözlerine ekledi.
Uzman Doktor Serhat Nasıroğlu, son olarak okula başladıktan sonra çocuklarda davranış değişiklikleri, tikler, uyku sorunları, kaka kaçırma, altını ıslatma, parmak emme, tırnak yeme, okulda aşırı hareketlilik, sınıf içinde yerinde duramama gibi durumların görülmesinde mutlaka bir çocuk psikiyatri hekiminden yardım alınması gerektiğini önemle hatırlattı.