Sakarya\'dan Çin\'e uzanan hikayeleriyle Akyüz ailesi, Çin savunma sanatlarının tümünü kapsayan Wushu ile dünyada adını söz ettiriyor.
Antalya\'da gerçekleştirilen 5. Dünya Gençler Wushu Şampiyonası\'na katılan, Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz ile milli takım antrenörü Fatma Akyüz çiftinin çocuklarından Elif Akyüz farklı kategorilerde bir birincilik, bir de ikincilik, Necmettin Erbakan Akyüz birincilik, Zeynep Makbule Akyüz de ikincilik elde etti
"O haberler etkiledi"
Milli takım antrenörü anne Fatma Akyüz, yaptığı açıklamada, Dünya Gençler Wushu Şampiyonası\'na milli takım olarak çok iyi hazırlandıklarını söyledi. Çocuklarının kazandığı madalyalarla ilgili haksız ithamlarda bulunulduğunu ifade eden Akyüz, "Ne kadar iyi performans gösterseler de iddialar, çocuklarımı ve hakemleri olumsuz etkiledi. \'Rüşvet karşılığında dünya şampiyonluğu verildi\' gibi haberler yapılması hem Türkiye hem de dünyada prestijimizi etkiledi. Tabiri caizse hakemler burada puanlarımızı biçti" dedi.
"Birinciliklerimizi vermediler"
Necmettin Erbakan ve Elif Akyüz\'ün birinciliklerinin verilmediğini savunan Akyüz, bunun kendilerine bir tepki olduğunu kaydetti. İddialardan nasibini sadece Akyüz ailesinin değil, Türkiye adına katılan tüm sporcuların aldığını vurgulayan Akyüz, çoğunun ilk 3\'e girecekken hak ettikleri puanların verilmediğini ifade etti.
"Birinci olmak gurur verici"
Alınan başarılarla olumsuz izlenimin kısmen düzeldiğini dile getiren Akyüz, çocuklarının normalden daha fazla çalışarak iddialara gereken cevabı vereceğini söyledi. Elif Akyüz ise 2011\'de Ankara\'da düzenlenen dünya şampiyonasında, ardından 2012\'de Gençler Dünya Şampiyonası\'nda birincilik aldığını hatırlatarak, Antalya\'da düzenlenen şampiyonada da yine birincilik kazanmasının gurur verici olduğunu kaydetti. Başarılarını devam ettirebilmek için daha çok çalışacağını anlatan Akyüz, wushuda olimpiyatlarda birincilik almayı hedeflediğini dile getirdi.
"Bu başarı olimpiyatlarla taçlandırılmalı"
Antalya\'da düzenlenen şampiyona öncesi çok çalıştıklarına, tatil dahil fedakarlıklar yaptıklarına işaret eden Akyüz, çalışmalarının karşılığında dünya birincisi olduğunu, başarısını olimpiyatlarla taçlandırmak istediğini belirtti. Şampiyonada kızlar gunshu dalında ikinci olan Zeynep Makbule Akyüz de 2010\'da dünya üçüncüsü, 2012\'de de dünya şampiyonluğu ve üçüncülüğü kazandığını, bir dahaki şampiyonada birincilik hedeflediğini ifade etti.
Wushu ailesinin hikayesi
Fatma Akyüz, Uzakdoğu sporlarına meraklı erkek kardeşleri sayesinde henüz 14’ünde wushuyla tanıştı. Sonra da Adapazarı’nda bir spor salonu işleten Abdurrahman Akyüz’le evlendi. Çocukların da sırayla bu spora başlamasını takiben Baba Akyüz de 2007’de kurulan Türkiye Wushu Federasyonu’nun ilk başkanı seçildi.
Fatma Akyüz üniversitede ve sonra annelik döneminde de bu spordan kopmadı. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün kursunu bitirerek antrenörlük diplomasını aldı.
Çin\'de kamp kurdular
Genç yaşlarına karşın wushu çocuklar için bir yaşam tarzına dönüştü. Çocuklardaki bu cevheri görünce Fatma Akyüz onları 2009’da ilk kez bir aylık bir kamp için Çin’e götürdü. Orada Çinli eğitmenlerin nezaretinde günde altı saat çalıştılar. Bunun karşılığını da aldılar. Ertesi yıl milli takıma seçildiler. Çin’deki şampiyonalarda birincilik aldılar. 2010’da Singapur’da changquen (uzun yumruk) kategorisinde Zeynep üçüncü oldu ve Türkiye’ye bu spor dalındaki ilk dünya madalyasını kazandırdı.
Kaynak: ensonhaber.com