Yazar Remzi Şimşek Sakarya'ya geldi

Büyükşehir Belediyesi Nisan Kültür Sanat Etkinlikleri Yazar Remzi Şimşek’in ‘Sacit Kalamar Alelade Bir Adamın Hikâyesi’ kitabının söyleşi ve imza günü ile devam etti. Şimşek, “Yazarlıkta asıl mesele başkasının hikâyesini yazabilmektir. Bunu yapabilmek için ise çok okumak gerekiyor. İyi yazarın farkı burada ortaya çıkıyor. İyi yazar aslında iyi de bir okuyucudur” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Nisan Kültür Sanat Etkinlikleri Yazar Remzi Şimşek’in ‘Sacit Kalamar Alelade Bir Adamın Hikâyesi’ söyleşi ve imza günü ile devam etti. Kaynarca Şehit Mansur Cansız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Faik Baysal Kütüphanesinde gerçekleşen programa çok sayıda öğrenci ve kültür sanat dostu katıldı.

İlk Söz Önemli

Yazar Remzi Şimşek, “İlk cümlenin kitap içinde önemli bir yeri vardır. Başlangıç için okuyucuyu kendisine çekmesi gerekir. Her zaman ilk sözde, ilk kelimede veya ilk paragrafta okuru yakalamalısınız. Sıkıcı ve yalan başlangıçlar okuru kitaptan soğutur. İlk cümle her zaman çok önemlidir. İnsanları etkilerken bile her şey ilk kuracağınız cümlenin anlamlı olması ile başlar. Bu konu çok dikkat edilmesi gereken bir şey olduğu için Sacit’i yazarken ilk söze çok önem gösterdim” dedi.

İyi bir yazar iyi bir okuyucudur

Konuşmalarına devam eden Şimşek, “Aşk acısı veya başka büyük bir duygu ile yazdığınız kitabı sadece siz anlayabilirsiniz. Kitaba başlamadan önce edindiğiniz bir tecrübe oluyor ve o tecrübeyi metne döküyorsunuz. Metni her okuduğunuzda edinmiş olduğunuz o tecrübeyle okuyacaksın ancak bir başkası bu tecrübeyle okuyamayacak. Bu yüzden senin aşkının veya acının bir karşılığı olmayacak. Bu yüzden genç yazarların genelde düştüğü en büyük hata kendilerini yazmaktır. Asıl mesele başkasının hikâyesini yazabilmektir. Bunu yapabilmek için ise çok okumak gerekiyor. İyi yazarın farkı burada ortaya çıkıyor. İyi yazar aslında iyi de bir okuyucudur” sözlerini söyledi.
Yazar Remzi Şimşek Sakarya'ya geldi
Yazar Remzi Şimşek Sakarya'ya geldi
6 yıl önce
Oratint Sakarya Yetkili Bayi
Sakarya kitapçılar
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
29dfd7a3d5d5b877dd0803907e066708@