Yazar Sare Çizmecioğlu Sakarya'daydı

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri Yazar Sare Çizmecioğlu’nun katıldığı ‘Ayın Parlak Zamanı’ isimli söyleşi ve imza programlarıyla devam etti. Çizmecioğlu, “Hayatımda resim, amatör fotoğrafçılık, hat sanatı ve yazarlık gibi farklı alanlarla ilgileniyorum. Hal böyleyken gördüğünüz her şey sizi birleştirip yazmaya itiyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ocak Kültür Sanat Etkinlikleri icazetli Hat Sanatçısı Ve Yazar Sare Çizmecioğlu’nun katıldığı ‘Ayın Parlak Zamanı’ isimli söyleşi ve imza günü programlarıyla devam etti. Günün ilk programında Halit Evin Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilerle buluşan yazar, akşam düzenlenen programda ise Ofis Sanat Merkezi’nde Sakaryalı kültür-sanat dostlarıyla bir araya geldi. Çizmecioğlu akşam düzenlenen programda; “Hayatımda resim, amatör fotoğrafçılık, hat sanatı ve yazarlık gibi farklı alanlarla ilgileniyorum. Hal böyleyken gördüğünüz her şey sizi birleştirip yazmaya itiyor” dedi.

Müslümanın tatili olmaz

Hasan Çelebi’nin yanında hat sanatına başladığını ve otuzlu yaşlarında yazar olduğunu söyleyen Çizmecioğlu, “Ali Ural Hocamın edebiyat atölyesinde yer almak istedim. Buraya girerken amacım yazmak değildi. Hocam, ‘Eğer yazmadan ölmüyorsanız; bu derse hiç başlamayın!’ dedi. Ben ölmüyordum ama orada bulunmak istedim. Hocam gelenekçi geçmişimden dolayı bana köşk öyküleri yazmam gerektiğini söyledi. Fakat ben her alanda yazmaya çalışıp daldan dala uçtum. Öykü yazarken hat sanatına da devam ettim. Hocam geçen sene bana; ‘Sen bu kitap işine başla artık’ dedi. Müslümanın tatili olmaz. Atalet tatille gelir. Müslüman ancak başka bir iş ile dinlenir. Bende bunu göz önünde bulundurarak az olan öykü sayımı artırmaya çalıştım” diye konuştu.

Bir köşk anısı

‘Ayın Parlak Zamanı’ isimli ‘anı’ türündeki eserinde küçüklüğünde yaşadığı köşk hayatının önemli bir yer edindiğini ifade eden Çizmecioğlu, “Çocukluğum çok renkli geçti. Aile büyüklerinin olduğu, neşeli bir bahçeye sahip, güzel ve renkli çocukluk yıllarının yaşandığı bir köşk hayatı yaşadım. Köşkümüzde babamın bir kütüphanesi vardı ve orası benim için bir oyun alanıydı. Orada kitaplarla geçirdiğim zaman bana çok şeyler kattı. Anneannem ve babaannem iki ayrı kutuptu. Babaannem daha katı ve disiplinli iken anneannem her istediğimizi yapardı. Anneannemin bizi sosyal hayata katmak için gayretleri çok olmuştur. Babaannem ise Kuran kıssaları ve peygamber hikâyeleri anlatarak büyütmüştür bizleri. Annem her zaman hayranlık duyduğum kibar, nazik ve ince bir karaktere sahipti. Kitabımda hayatımda çok önemli bir yeri olan ve yakın zaman önce kaybettiğim kardeşimden de bahsettim” dedi.

Tevekkül ile sıkıntıları yendim

Bazı zamanlarda işin içinden çıkmakta zorlandığını ve Allah’a tevekkül ederek bunun üstesinden geldiğini belirten Çizmecioğlu, “Annemin adı Bircan. Bu ismin tam açılımı ‘Ayın Parlak Zamanı’ anlamına geliyor. Kitabımın ilk imza günü de ayın en parlak zamanına denk geldi. Rabbim doğa olayıyla edebiyat alanındaki bu girişimimi taçlandırdı. Ayrıca kitapla ilgili bir de ödüle layık görüldüm. İzlenen bir film ile tetiklenen bir duygu, görülen bir balon satıcısı, acı çeken bir köpek. Bunların hepsi size birer yazı malzemesi oluyor. Edebiyat bağırarak çağırarak yapılamayan şeyi kalemle yapmamızı sağlıyor. İnşallah bende kalemimi ömrüm boyunca hep iyi yönde kullanırım” ifadelerini kullandı.
Yazar  Sare Çizmecioğlu Sakarya'daydı
Yazar  Sare Çizmecioğlu Sakarya'daydı
Yazar  Sare Çizmecioğlu Sakarya'daydı
7 yıl önce
Oratint Sakarya Yetkili Bayi
Sakarya lise kitapları
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
80ce1ff6b88563a3b62e1b8ac03a0998@