Yenikent İlçe Olmalı!

Yenikent Oluşumu adına Erdal Arslan, tüm Yenikentliler adına yaptığı açıklamasında şunlara yer verdi;

MUHALEFET DUYURDU

Burası yaklaşık “80 bin kişinin yaşadığı ‘Mutsuz Kent’ olmuştur. Gerçekten geçtiğimiz gece geç saatlerde çocuklarımızla beraber izlediğimiz TBMM Televizyonuyla çok mutlu bir bekleyiş içerisine girdik. Bir anda Muhalefet Partisi (MHP) Milletvekili Sayın Prof. Dr. Münir Kutluata’nın konuşması esnasında kulaklarımız pür dikkat onu dinliyorduk ki, o esnada Sakarya halkı ve Yenikent’te yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere tüm Türkiye’nin 75 milyonun duyabileceği şekilde konuşulmaya başlamıştı. Kutluata konuşmasında Yenikent’de ki camisinden okuluna, hastanesine kadar sayarken adeta gözlerimizin içi gülüyor, kalp atışlarımız hızla yükseliyordu.

BELEDİYECİLİK

İktidar olan AKP hükümetinin İçişleri Komisyonu’nda bile Yenikent’in ismini dahi duyuramamışken, ne mutlu bize ki Yenikent ismini ilk defa mecliste duymuştuk. Bu, bizi ilçe olmak kadar duygulandırmıştı. Ama işin gerçeği iktidar partisinin (AKP) Genel Başkanı olan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da belediyecilikten gelen bir siyasimizdi ve bizi çok iyi anlayabilirdi.

YENİ YERLEŞİM

Sakarya’da ‘Şehircilik ve Plancılık’ bakımından bu şehirde yüzyılda yerle bir olan üç deprem yaşanmış ve uzun araştırmalar sonucunda sağlam zeminler üzerinde bir şehircilik örneği yaratılarak ‘Yeni Yerleşim Bölgesi’ kurulmuştur. Bu şehir mevcut merkezden 15 km uzaklıkta olup son beş yılda, merkezi ve yerel hükümetler döneminde hiçbir sosyal donatı alanı yapılamamış, buna rağmen Sakarya’ya yeni bir sayfa açılmıştır. Açılan bu sayfada teknik olarak bütün hazırlıklarımız yeterli olduğu halde merkezde 1,5 km aralıklarla üç kamu binası oluşturuluyor ve devletin birimlerini oraya taşıyarak oradaki yoğunluğu arttırılmaktadır.


SAĞLAM YAPI

Şimdi bu iktidara tüm Yenikent adına soruyorum! “Hani şehir genişleyecek, yeni sağlam zeminlere yapılar yapılacaktı? Biz mi göremiyoruz? Burası Almanya’nın bir banliyö şehri mi oldu? Evlerimiz bir yerde, işyerlerimiz ayrı yerde ulaşımı metroyla yapılan bir banliyö şehrinde mi yaşıyoruz? Her gün ortalama bir kazayla karşı karşıya kaldığımız bu uzun yolu katledip tabiri yerindeyse otelden işimize mi dönüyoruz?” Ayrıca bölgemizde oturanların %12’si emeklilerden oluşuyor. Düşünebiliyor musunuz bir ikametgâh senedi, bir nüfus cüzdanı değiştirme belgesi almak için mevcut yolu gitmek zorundalar.

GÖRÜŞ ALINMALIYDI

Yerel gazetelerde
Yenikent’in sesinin çok cılız çıktığı yazılmıştı. Onun şimdi nasıl çıkacağını hep beraber göreceğiz. Bölgemizin ilçe olup olmaması çok önemli değil ama şunu tarih yazacaktır. Siz merkezde dikey olarak gelişmek yerine yatay olarak gelişerek zemin sıvılaşmasının olduğu bir yerde devletin bu alanlarda insan yoğunluğunu arttırarak resmi daireleri yapması şunu göstermektedir ki, Yenikent’teki insanlar bu merkezlere zorunlu olarak gelecektir. Merak ediyorum acaba bu oluşum gerçekleşirken ‘Sivil Toplum Örgütleri veya üniversitelerden hiç görüş alındı mı? Yine bu oluşumdan daha vahim olan, Sakarya’da idari yapıda büyük bir değişiklik yapılması,  Vilayet Kampusü Camili’de; bütün ilçeler Adapazarı merkezine gelerek oradan 15 km. kuzeye giderek, idari işlemlerini yaptıracak.


Biz Yenikentliler
ise idari işlemlerimizde diğer ilçeler Yenikent’e gelirken biz de Adapazarı merkezine doğru gitmek zorunda kalacağız.

Bu arada Yenikent’in ilçe olması için 15 bin imza da mevcuttur.



YENİKENT OLUŞUMU

16 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
9c3708d04deb01f49c492d87587b0c95@