Yılmaz Vural Adapazarı'nda

Adapazarı Merkez Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Benim Sokağımda Bir Değer Yetişti' projesi kapsamında Vestel Manisaspor'un Teknik Direktörü Yılmaz Vural'ın, Adapazarı'nda doğup büyüdüğü sokağa layihası asıldı.

Adapazarı Merkez Belediyesi tarafından başlatılan 'Benim Sokağımda Bir Değer Yetişti' projesi, ünlü teknik adam Yılmaz Vural ile devam etti. Adapazarı'nın yetiştirdiği ünlü isimlerin layihasının doğup büyüdüğü sokaklara asıldığı proje kapsamında, Vestel Manisaspor'un Teknik Direktörü Yılmaz Vural'ın layihası, Cumhuriyet Mahallesi Kolağası Sokak başına asıldı.

Merkez Belediyesi önünde düzenlenen törende bir konuşma yapan Merkez Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Adapazarı'nda birçok alanda çok değerli sanat, bilim, spor adamlarının yetiştiğini ve yetişmeye devam ettiğini belirtti. Dişli, "Şehrimizden yetişen değerli insanlar arasında rekabet meydana gelsin, bir yarış olsun, geleceğimiz olan gençlerimize yeni ufuklar açılmış olsun diye böyle bir projeyi başlattık" dedi.

Projenin bugünkü konuğunun Yılmaz Vural olduğunu ifade eden Dişli, "Değerli teknik direktör Yılmaz Vural, 1953 yılında Adapazarı'nda doğdu. 16 yaşında spora başlamış bir değerimiz. Çok değerli simalardan biri. 16 yaşında Sakaryaspor genç takımında spora başladı. Sivasspor ve Tekirdağspor'da profesyonel olarak spor hayatına girdi. Tekirdağ'da geçirdiği kaza sonucu sporu bırakmak zorunda kaldı. Daha sonra Almanya'da Köln spor akademisinde teknik direktörlük diploması aldı. Türkiye'de 15 takımda teknik direktörlük yaptı. Sporculuğunun yanı sıra kendisi çok beyefendi bir insan" diye konuştu.

Yılmaz Vural ise yaptığı açıklamada, çok heyacanlı olduğunu belirterek, "Ben 55 yıl önce burada doğdum. Bu şehir marka olacaksa bana göre spor adamlarıyla olabilir, sporcularıyla olabilir. Bugün bakıyorsunuz, Türkiye'de futbolda hem idareci, hem gazeteci, hem televizyoncu, hem futbolcu, hem teknik adam bazında onlarca Adapazarı'nı temsil eden arkadaşımız var. Bu görevi çok iyi yapan, herkesin tanıdığı, ülkenin tanıdığı insanlar var. Bilmiyorum, böyle bir çalışma var mı Sakarya'nın markalaşması anlamında? Sanıyorum, spor bu anlamda çok önemli bir araç diye düşünüyorum. Ben çok duyguluyum. Nedenine gelince, insanlar yaşarken ülkemizde maalesef değer bulmazlar. Ne zaman ölürler, o zaman bir sokağa ismi konur. Arkasından anma törenleri olur, ama yaşarken böyle bir şey hissetmek bambaşka. Çok mutluyum, teşekkür ediyorum. Başkanıma teşekkür ediyorum. Yaşayan değerlerine sahip çıkmaya çalıştı. Özellikle beni bu kategoriye soktuğunuz için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından layiha, Yılmaz Vural ve Başkan Dişli tarafından açıldı. Vural, layihanın önünde eski dostlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.
16 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
b1a58b8cd61a90a56a3e8b589a4846d2@