Yüzde 100 engelli çocuk tedavi edilmiyor

Geyve Orhaniye Mahallesi\'nde oturan Samiye Kara\'nın Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi\'nde dünyaya getirdiği, ailesinin hastane hatası nedeniyle oksijensiz kaldığı için başından aşağısı felçli doğduğunu öne sürdüğü 4 yaşındaki Ömer Faruk Kara\'nın, \'Yüzde 100 engelli\' olduğu için tedavi edilmediği iddia edildi.

Şenol Kara, eşi Samiye\'yi ikinci çocuklarının doğumu için 2009 yılı Kurban Bayramının 3\'üncü günü Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Bakım evine getirdi. Sancıları artan Samiye Kara, doğumhaneye alındıktan uzun bir süre bebeğini dünyaya getiremedi. Aile, ebeleri kontrol için gelen doktorun kararıyla sezaryen yapıldığını öne sürerken bebeğin oksijensiz kaldığı için başından aşağısı felçli dünyaya geldiği belirtildi. Halen 4 yaşında olan Ömer Faruk Kara\'nın bugüne kadar başı dışında hiçbir uzvunu oynatamadığı ifade edildi.

Kara ailesi çocuklarının tedavisiyle uğraşırken, bir yandan da olayda ihmali olduklarını öne sürdükleri hastane hakkında dava açtı.  Doğuma kadar tüm kontrollerde bebeğin sağlıklı gözüktüğünü belirten Baba 33 yaşındaki Şenol Kara, doktor ve ebelerin doğumu uzun süre yaptıramadığı için bebeğin oksijensiz kaldığını öne sürerek, şunları söyledi:

"Çocuğun tedavisiyle uğraşırken 1 yıl kadar sonra savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Adapazarı\'nda yargılama izni verildikten sonra doktorların isteği üzerine Adli Tıp Kurumu raporu istendi. 2 yıl ardından Adli Tıp\'tan gelen sonuç \'Doktorlar elinden geleni yapmış\' denilerek cezanın reddi istendi. İstanbul\'da tedaviye götürdüğümüzde; \'Uzun süreli doğumda beyin oksijensiz kalmış\' denildi."

Doğumdan önceki kontrollerde bebeğin sağlıklı olduğunun ve normal doğum yapabileceğinin söylendiğini kaydeden anne 33 yaşındaki Samiye Kara ise, "Doğum gecesi hastaneye yattığımızda ilgisizlik vardı. Doğuma alındığımda tek bir  ebe vardı. Kimse gelmedi, doktora haber verilmedi" dedi. Kara, şu iddialarda bulundu:

"Masada uzun süre kaldığım için kanama oluştu. Benim bundan haberim yoktu. Bebeğin kalp atışları uzun süre dinlenmedi. Dolaşma amacıyla gelen doktorların fark etmesiyle sezeryana alındım. Ama iş işten geçmişti. Çocuğumun kalp atışları durmuştu. Sezeryanda rahmim alındı. Ben de yarım kaldım, çocuğum sakat kaldı. Bunların bedelini kim ödeyecek? Evladımı tedavi ettirmek istiyorum. Doğru kararlar verilmesini istiyorum. Kendilerini bizim yerimize koysunlar."

Başından Aşağısı Tutmuyor

Ömer Faruk Kara\'nın 4 yaşına gelmesine rağmen konuşma, yürüme gibi yaşamsal belirtileri gösteremediğini anne Samiye Kara, "4 yaşında bir oğlum var. Herkesin çocukları ağzından yerken ben çocuğumu şırıngayla besliyorum. Oğlumun ağzından beslenmesini, koşmasını yürümesini istiyorum" dedi.

Ömer Faruk\'un tedavisi için devletten destek göremediklerini ifade eden baba Şenol Kara, çocuğunun fizik tedavi görmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Raporunu yenilemek için Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi\'ne gittik. Daha önce yüzde 90 olmasına rağmen bu kez yüzde 100 ağır özürlü raporu verildi. Bizi, il Sağlık Müdürlüğü\'ne gönderdiler. Sağlık Müdürlüğü de bizi Yenikent\'e hastaneye gönderdi. Oradan tekrar İl Sağlık Müdürlüğü\'ne, oradan da tekrar  İstanbul\'a gidip rapor alacakmışız. Bu yüzden fizik tedavi de uygulanamıyor."

Yüzde 100 engelli çocuk tedavi edilmiyor
Yüzde 100 engelli çocuk tedavi edilmiyor
Yüzde 100 engelli çocuk tedavi edilmiyor
Yüzde 100 engelli çocuk tedavi edilmiyor
Yüzde 100 engelli çocuk tedavi edilmiyor
11 yıl önce
Medikal Şirketler ve Engelli GereçleriMedikal Şirketler ve Engelli Gereçleri
Çocuk doktoru
bilgisayarlı teşhis ve tedavi