Sakarya'da akademisyenler ihraç edildi!

Olağanüstü Hal kapsamında bazı tedbirlerin alınması için Yeni Kanun Hükmünde Kararname ile Türkiye'de binlerce, Sakarya'da onlarca akademisyen meslekten ihraç edildi!

İşte o isimler:

Abdulkadir Arı: Hendek Meslek Yüksekokulu/ Öğretim Görevlisi

Ahmet Ağsakal: Sosyal Bilimler Enstitüsü/ Araştırma Görevlisi

Ahmet Demirer: Teknik Eğitim Fakültesi/ Yardımcı Doçent

Ahmet Selçuk Dizkırıcı: İşletme Fakültesi/ Yardımcı Doçent

Ali Şeyyar: Sosyal Güvenlik Anabilim Dalı/Profesör

Aydın Karabulut: Mühendislik Fakültesi  Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Anabbilim Dalı/ Araştırma Görevlisi

Barış Saraç: Ferizli Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü/ Öğretim Görevlisi

Erdoğan Şentürk: Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü / Yardımcı Doçent

Ergün Nart: Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği / Yardımcı Doçent

Evren Arslan: Elektronik Mühendisliği / Araştırma Görevlisi

Fatih Çelik: Bilgisayar Mühendisliği/ Yardımcı Doçent

Fatma Ayparçası: Sosyal Bilimler Enstitüsü/ Araştırma Görevlisi

Fehmiye Çelenk: Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü/ Araştırma Görevlisi

Ferit Fıçıcı: Teknoloji Fakültesi/ Yardımcı Doçent

Halil İbrahim Eskikurt: Teknoloji Fakültesi/ Yardımcı Doçent

Hüseyin Gelberi: Sakarya Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Elektronik Bölümü/ Öğretim Görevlisi

Hüseyin Serdar Küyük: Mühendislik Fakültesi/ Yardımcı Doçent

İzzet Lorça: Siyasal Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü/ Doçent

Kadir Güngör:  Hendek Meslek Yüksekokulu/ Öğretim Görevlisi

Mehmet Akif Hayal:  Eğitim Bilimleri Enstitüsü/ Araştırma Görevlisi

Mehmet Çoban: Sakarya Meslek Yüksekokulu Makine ve Metalurji Bölümü/Yardımcı Doçent

Mehmet Gündüz: Sakarya Meslek Yüksekokulu Makine ve Metalurji Bölümü/Yardımcı Doçent

Mesut Durat: Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümü/ Yardımcı Doçent

Muhammet Cerit: Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü/ Doçent

Murat Yıldız: Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü/ Yardımcı Doçent

Mustafa Balcı: Sosyal Bilimler Enstitüsü/ Araştırma Görevlisi

Mustafa Şeker: İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü/ Araştırma Görevlisi

Mustafa Urin: Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi/ Araştırma Görevlisi

Nevzat Tarım: Hendek Meslek Yüksekokulu Metal Teknolojileri Bölümü/ Yardımcı Doçent

Okan Koç: Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü/ Yardımcı Doçent

Özgür Çetin: Akyazı Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü/ Öğretim Görevlisi

Sakıp Köksal: Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü/ Doçent

Sedat Kuşcan: Hendek Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü/ Öğretim Görevlisi

Sedat Sevmezler: Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü/ Araştırma Görevlisi

Teoman Bekar: Sakarya Meslek Yüksekokulu/ Öğretim Görevlisi

Ümmügülsüm Öğüt: Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü/ Araştırma Görevlisi

Vedat Arı: Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü/ Doçent

Volkan Seymen: Fen Bilimleri Enstitüsü/ Araştırma Görevlisi

Yavuz Soydan: Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü/ Yardımcı Doçent

Yusuf Keskin: Eğitim Fakültesi/ Yardımcı Doçent

Yüksel Korkmaz: Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü/ Yardımcı Doçent

Ziya Ekşi: Fen Bilimleri Enstitüsü/ Araştırma Görevlisi

 

Sakarya'da akademisyenler ihraç edildi!
Sakarya'da akademisyenler ihraç edildi!
Sakarya'da akademisyenler ihraç edildi!

İşte gerekçe için yapılan açıklama:

'29 Ekim 2016 Cumartesi    Resmî Gazete    Sayı : 29872

Olağanüstü Hal kapsamında bazı tedbirler alınması hakkında Kanun Hükmünde Kararname
Karar Sayısı: KHK/675

Olağanüstü hal kapsamında bazı tedbirler alınması; Anayasanın 121 inci maddesi ile 25/10/1983 tarihli ve 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 4 üncü maddesine göre, Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nca 3/10/2016 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Kamu personeline ilişkin tedbirler

MADDE 1- (1) Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan ve ekli (1) sayılı listede yer alan kişiler kamu görevinden başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın çıkarılmıştır. Bu kişilere ayrıca herhangi bir tebligat yapılmaz. Haklarında ayrıca özel kanun hükümlerine göre işlem tesis edilir.

(2) Birinci fıkra gereğince kamu görevinden çıkarılan kişilerin, mahkûmiyet kararı aranmaksızın, rütbe ve/veya memuriyetleri alınır ve bu kişiler görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmezler; bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemezler, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemezler; bunların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılır. Bunların silah ruhsatları, gemi adamlığına ilişkin belgeleri ve pilot lisansları iptal edilir ve bu kişiler oturdukları kamu konutlarından veya vakıf lojmanlarından onbeş gün içinde tahliye edilir. Bu kişiler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamazlar. Bu kişiler hakkında bakanlıkları ve kurumlarınca ilgili pasaport birimine derhal bildirimde bulunulur. Bu bildirim üzerine pasaport birimlerince pasaportlar iptal edilir.

(3) Birinci fıkra kapsamında kamu görevinden çıkarılanlar, varsa uhdelerinde taşımış oldukları büyükelçi, vali gibi unvanları ve müsteşar, kaymakam ve benzeri meslek adlarını ve sıfatlarını kullanamazlar ve bu unvan, sıfat ve meslek adlarına bağlı olarak sağlanan haklardan yararlanamazlar.

Emekli Emniyet Teşkilatı personeline ilişkin tedbirler

MADDE 2- (1) 4/6/1937 tarihli ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanununun 55 inci maddesinin ondokuzuncu ve yirminci fıkraları ile geçici 27 nci maddesi uyarınca resen emekliye sevk edilenler, kendi isteğiyle emekli olanlar veya Emniyet Teşkilatı Disiplin Tüzüğü hükümlerine göre meslekten veya Devlet memurluğundan çıkarılanlar ile müstafi sayılanlardan milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY terör örgütüne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olan ve ekli (2) sayılı listede yer alanların rütbeleri alınır. Bu kişiler görev yaptıkları teşkilata ve kamu görevlerine yeniden kabul edilmezler, doğrudan veya dolaylı görevlendirilemezler; ayrıca bunlar uhdelerinde taşımış oldukları mesleki unvanları ve sıfatlarını kullanamazlar ve bu unvan ve sıfatlarına bağlı olarak sağlanan haklardan yararlanamazlar. Bu kişilerin uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılır. Bunların silah ruhsatları, emekli polis kimlikleri, gemi adamlığına ilişkin belgeleri, pilot lisansları ve ilgili pasaport birimlerince pasaportları iptal edilir. Bu kişiler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamazlar.

Göreve iade edilen kamu görevlileri

MADDE 3- (1) Ekli (3) sayılı listede yer alan kamu görevlileri 25/7/2016 tarihli ve 668 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (1) sayılı listenin ilgili sıralarından çıkarılmıştır.

(2) Ekli (4) sayılı listede yer alan kamu görevlileri 15/8/2016 tarihli ve 672 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Kamu Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (1) sayılı listenin ilgili sıralarından çıkarılmıştır.

(3) 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesinin hükümleri ve 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci ve 3 üncü maddelerinin hükümleri, bu maddede belirtilen kişiler bakımından tüm hüküm ve sonuçlarıyla birlikte ilgili kanun hükmünde kararnamenin yayımı tarihinden geçerli olmak üzere ortadan kalkmış sayılır.Söz konusu personelden bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren on gün içerisinde göreve başlamayanlar çekilmiş sayılır. Bu kapsamda göreve başlayanlara kamu görevinden çıkarıldıkları tarihten göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenir. Bu kişiler, kamu görevinden çıkarılmalarından dolayı herhangi bir tazminat talebinde bulunamaz. Bu personelin görevlerine iadesi, kamu görevinden çıkarıldıkları tarihte bulundukları yöneticilik görevi dışında öğrenim durumları ve kazanılmış hak aylık derecelerine uygun kadro ve pozisyonlara atanmak suretiyle de yerine getirilebilir. Bu maddeye ilişkin işlemler ilgili bakanlık ve kurumlar tarafından yerine getirilir.

Yurtdışında öğrenim görenler

MADDE 4– (1) 8/4/1929 tarihli ve 1416 sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanuna tabi öğrencilerden, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY terör örgütüne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olan ve ekli (5) sayılı listede yer alanların öğrencilikle ilişikleri kesilmiştir. Bunlar hakkında 22/7/2016 tarihli ve 667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin
4 üncü maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları hükümleri uygulanır. Bunların bu kapsamda gördükleri eğitimlere ilişkin olarak denklik işlemleri yapılmaz ve bunlar söz konusu eğitimleri kapsamındaki akademik unvan ve derecelerine bağlı haklardan yararlanamazlar.

(2) 15/8/2016 tarihli ve 673 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname gereği öğrencilikle ilişikleri kesilmiş olanlardan bu Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (6) sayılı listede yer alanlar, 673 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (2) sayılı listenin ilgili sıralarından çıkarılmıştır. 673 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 4 üncü maddesi, bu kişiler bakımından tüm hüküm ve sonuçlarıyla birlikte söz konusu Kanun Hükmünde Kararnamenin yayımı tarihinden itibaren ortadan kalkmış sayılır.

Yayın kuruluşları

MADDE 5- (1) Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan ve ekli (7) sayılı listede yer alan haber ajansları, gazeteler ve dergiler kapatılmıştır. 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesinin üçüncü fıkrası hükümleri bu kurum ve kuruluşlar hakkında da uygulanır.

(2) 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği kapatılan özel radyo ve televizyonlar ile gazetelerden ekli (8) sayılı listede yer alanlar, anılan Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (2) ve (3) sayılı listelerin ilgili sıralarından çıkarılmıştır. 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesinin birinci ve üçüncü fıkraları, bu kurum ve kuruluşlar bakımından söz konusu Kanun Hükmünde Kararnamenin yayımı tarihinden itibaren tüm hüküm ve sonuçlarıyla birlikte ortadan kalkmış sayılır.

 

(2) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce birinci fıkrada belirtilen gerekçe ile meslekten, kamu görevinden veya ilgili kurumların teşkilatından çıkarılanlar da bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren onbeş gün içerisinde Devlet Personel Başkanlığına bildirilir.'

 

8 yıl önce
Sakarya Kyocera Bayii
Sakarya test kitapları