Sakarya'da birlikte izledikleri filmdeki 'çıplak erkeğe baktı' diye kendisini döverek şiddet uygulayan kocasını öldüren kadının davasında Yargıtay, yerel mahkemenin kadının fiili meşru müdafaa sınırları içinde işlediği gerekçesiyle verdiği beraat kararını onadı.
Serdivan ilçesine bağlı Beşköprü Mahallesi'nde 5 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen olayda, G.K., sabah kahvaltı sonrası izledikleri filmdeki çıplak erkeğe baktığı gerekçesiyle kendisini darp ettiği ve soyarak işkencede bulunduğu öne sürülen kocası U.K.(24)'yı elektrikli ısıtıcının kablosuyla boğarak öldürmüştü. Tutuklanan G.K., hakkında ağır haksız tahrik altında kocasını öldürdüğü iddiasıyla 24 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında sanıkla maktulün resmi nikâhlı olarak evli oldukları, evlendikten 3–4 ay kadar sonra aralarında maktulün kıskançlığından kaynaklanan sorunlar başladığı, bu sebeple maktulün sanık üzerinde şiddet uygulamaya başladığı, gün geçtikçe şiddetin dozunu arttırdığı kaydedilmişti.
Olay günü maktulün sanığa hakaret ettiği ve dövdüğü belirtilen mütalaada; "Zira bu hususların sanık beyanıyla uyumlu olduğu, dosyada mevcut adli raporlardan da anlaşıldığı, sonrasında maktulün sanığı dövmekten vazgeçip, suç mahallinde oturma odasında oturduğu, sanığın devamlı şekilde kendisine şiddet uygulayan, kötü davranan maktulün bu eylemlerinden duyduğu elem ve ızdırap nedeniyle olay anında maktulü öldürmeye karar verdiği ve odada bulunan elektrikli sobanın kablosunu prizden çıkarıp maktulün boynuna dolayıp sıkmak suretiyle eyleme kalkıştığı, bir ara sıkmayı bıraktığı, sonrasında yeniden eylemine devam ederek maktulü boğmak suretiyle öldürdüğü" ifade edilmişti. Cumhuriyet savcısı mütalaasında sanığın eylemi ağır haksız tahrik altında gerçekleştirdiğinin yapılan yargılama neticesinde sabit olduğunu belirterek, sanığın, 18 ila 24 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istemişti. 17 Mayıs 2012’de davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanığın suçu meşru müdafaa sınırları içinde işlediği gerekçesiyle beraatına ve tahliyesine karar vermişti. Mahkemenin kararı sonrası G.K., cezaevinden tahliye edilmişti. Cumhuriyet savcısı da mahkemenin kararını Yargıtay’a temyize götürmüştü.
Yargıtay 1. Ceza Dairesi, G.K.’nın meşru savunma koşulları altında fiili işlediğinin kabul ve takdir kılındığını ifade ederek toplanan delillere göre bu takdirde herhangi bir isabetsizliğin görülmemiş olduğundan savcının temyiz talebinin yerinde görülmediğini kaydederek yerel mahkemenin beraat kararını oy birliğiyle onadı.