29 Yılda 7 Üniversite Bitirdi

Arifiye ilçesinde İmar İşleri Müdürlüğü yapan 4 çocuk babası Talip Alyüz (49) 2 lisans, 5 önlisans bölümünü bitirerek herkesin takdirini kazandı.

1980 yılında Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü'ne girdiğini ve 4 yıl sonra buradan mezun olduğunu belirten Alyüz, "Daha sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdim. Yine dışarıdan dış ticaret bölümü, turizm otelcilik, mahalli idareler, sağlık kurumları işletmeciliği ve tarım bölümlerini okudum." dedi.

7 Bölüm Bitirdim

Mimarlık bölümünü bitirip çalışma hayatına başladığını ifade eden Alyüz, sırasıyla Sapanca, İstanbul Bahçelievler, Erenler ve Arifiye Belediyesi'nde çalıştığını söyledi.

Halen Arifiye Belediyesi'nde İmar İşleri Müdürü olarak görev yaptığını kaydeden Alyüz, "Kendi işimle ilgili araştırmalar yapmak, konuları daha yakından incelemek için daha çok okumayı düşündüm. Sınavlara girdim. Çalıştığım için devam etme mecburiyeti olmayan açıköğretimi seçtim. 4 yıllık kamu yönetimi bölümünü bitirdim. O bitince tekrar sınava girdim. Dış ticaret okudum. Onu bitirdikten sonra tekrar sınava girdim. Turizm ve otelcilik bölümünü okudum. Sonra yeniden sınava girdim. Sağlık kurumları işletmeciliği bölümünü okudum. Arkasından mahalli idarelerde çalışan birisi olarak mahalli idareler bölümünü de okumak gerektiğini düşündüm ve onu da bitirdim. En son tarım bölümünde okudum. Toplam 5'i iki yıllık 2 tanesi dört yıllık toplam 7 bölüm bitirdim." diye konuştu.

<font face="Arial" size="2" color="#000000"><strong>7 B&ouml;l&uuml;m Bitirdim</strong></font> <p><font face="Arial" size="2">Mimarlık b&ouml;l&uuml;m&uuml;n&uuml; bitirip &ccedil;alışma hayatına başladığını ifade eden Aly&uuml;z, sırasıyla Sapanca, İstanbul Bah&ccedil;elievler, Erenler ve Arifiye Belediyesi'nde &ccedil;alıştığını s&ouml;yledi.</font></p><p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2">Halen Arifiye Belediyesi'nde İmar İşleri M&uuml;d&uuml;r&uuml; olarak g&ouml;rev yaptığını kaydeden Aly&uuml;z, <font color="#333399">&quot;Kendi işimle ilgili araştırmalar yapmak, konuları daha yakından incelemek i&ccedil;in daha &ccedil;ok okumayı d&uuml;ş&uuml;nd&uuml;m. Sınavlara girdim. &Ccedil;alıştığım i&ccedil;in devam etme mecburiyeti olmayan a&ccedil;ık&ouml;ğretimi se&ccedil;tim. 4 yıllık kamu y&ouml;netimi b&ouml;l&uuml;m&uuml;n&uuml; bitirdim. O bitince tekrar sınava girdim. Dış ticaret okudum. Onu bitirdikten sonra tekrar sınava girdim. Turizm ve otelcilik b&ouml;l&uuml;m&uuml;n&uuml; okudum. Sonra yeniden sınava girdim. Sağlık kurumları işletmeciliği b&ouml;l&uuml;m&uuml;n&uuml; okudum. Arkasından mahalli idarelerde &ccedil;alışan birisi olarak mahalli idareler b&ouml;l&uuml;m&uuml;n&uuml; de okumak gerektiğini d&uuml;ş&uuml;nd&uuml;m ve onu da bitirdim. En son tarım b&ouml;l&uuml;m&uuml;nde okudum. Toplam 5'i iki yıllık 2 tanesi d&ouml;rt yıllık toplam 7 b&ouml;l&uuml;m bitirdim.&quot; </font>diye konuştu.</font></p>
Çalışınca Oluyor

Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için Türkiye Temsilcisi Orhan Kurul ile görüştüğünü, rekorlar kitabına bu konunun dâhil edilmediğini öğrendiğini dile getiren Alyüz, Guinness Türkiye Temsilciliği'nden Türkiye'de kendisi gibi başka birinin çıkmadığını söylediklerini aktardı.

Okumayı çok sevdiğini ve okumanın kendisine zor gelmediğini vurgulayan Alyüz, insanın merak edip öğrenmeye çalışınca her türlü zorluğun üstesinden geldiğini kaydetti. Okumaya artık devam etmek istemediğinin altını çizen Alyüz , "Artık birikimlerimi ve tecrübemi çeşitli mevkilerde faydalı olacağım bir yerde değerlendirmeyi istiyorum." şeklinde konuştu.

Çevresindekilerin 7 bölüm bitirmesine şaşırdığını belirten Alyüz, "Çevremdekiler şaşırıyor, tebrik ediyorlar. 'Biz sınavları kazanamıyoruz sen 7 üniversite bitiriyorsun' diyorlar. Ama çalıştıktan sonra her şey oluyor." ifadesini kullandı.

<strong><font face="Arial" size="2">&Ccedil;alışınca Oluyor</font></strong> <p><font face="Arial" size="2">Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek i&ccedil;in T&uuml;rkiye Temsilcisi Orhan Kurul ile g&ouml;r&uuml;şt&uuml;ğ&uuml;n&uuml;, rekorlar kitabına bu konunun d&acirc;hil edilmediğini &ouml;ğrendiğini dile getiren Aly&uuml;z, Guinness T&uuml;rkiye Temsilciliği'nden T&uuml;rkiye'de kendisi gibi başka birinin &ccedil;ıkmadığını s&ouml;ylediklerini aktardı.</font></p><p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2">Okumayı &ccedil;ok sevdiğini ve okumanın kendisine zor gelmediğini vurgulayan Aly&uuml;z, insanın merak edip &ouml;ğrenmeye &ccedil;alışınca her t&uuml;rl&uuml; zorluğun &uuml;stesinden geldiğini kaydetti. Okumaya artık devam etmek istemediğinin altını &ccedil;izen Aly&uuml;z , <font color="#333399">&quot;Artık birikimlerimi ve tecr&uuml;bemi &ccedil;eşitli mevkilerde faydalı olacağım bir yerde değerlendirmeyi istiyorum.&quot;</font> şeklinde konuştu.</font></p><p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2">&Ccedil;evresindekilerin 7 b&ouml;l&uuml;m bitirmesine şaşırdığını belirten Aly&uuml;z, <font color="#333399">&quot;&Ccedil;evremdekiler şaşırıyor, tebrik ediyorlar. 'Biz sınavları kazanamıyoruz sen 7 &uuml;niversite bitiriyorsun' diyorlar. Ama &ccedil;alıştıktan sonra her şey oluyor.&quot;</font> ifadesini kullandı.</font></p>
Herkes Şaşırıyor

Esas mesleğimiz mimarlık olduğu için sürekli araştırması gerektiğini belirten Alyüz "Mesela bir otel yapacaksın, turizm otelcilik okurken hep onu düşündüm. İşin içine gireceksin, daha verimli oluyor. Kamu yönetimi bölümünde devlet yönetimindeki uygulamaları daha yakından gördüm. İşleyişleri anlıyorum. En önemli şey mimarlık. Türkiye'de mimarların iş başında olması gerekir. Tertip, düzen, intizam daha yaşanabilir bir çevre için mimarların etkin olması gerekiyor." açıklamasında bulundu.

Çevreyi tanımak için 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında açıköğretim tarım bölümünü okuduğunu anlatan Alyüz "İşin içine girince dışarıdan bakıldığı gibi olmadığını gördüm. Canlıları tanıma imkânı buldum. Hayatın bir parçası tarım. Hayata artık daha pozitif bakıyorum." dedi.

<strong><font face="Arial" size="2">Herkes Şaşırıyor</font></strong> <p><font face="Arial" size="2">Esas mesleğimiz mimarlık olduğu i&ccedil;in s&uuml;rekli araştırması gerektiğini belirten Aly&uuml;z<font color="#333399"> &quot;Mesela bir otel yapacaksın, turizm otelcilik okurken hep onu d&uuml;ş&uuml;nd&uuml;m. İşin i&ccedil;ine gireceksin, daha verimli oluyor. Kamu y&ouml;netimi b&ouml;l&uuml;m&uuml;nde devlet y&ouml;netimindeki uygulamaları daha yakından g&ouml;rd&uuml;m. İşleyişleri anlıyorum. En &ouml;nemli şey mimarlık. T&uuml;rkiye'de mimarların iş başında olması gerekir. Tertip, d&uuml;zen, intizam daha yaşanabilir bir &ccedil;evre i&ccedil;in mimarların etkin olması gerekiyor.&quot;</font> a&ccedil;ıklamasında bulundu.</font></p><p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2">&Ccedil;evreyi tanımak i&ccedil;in 2008-2009 eğitim ve &ouml;ğretim yılında a&ccedil;ık&ouml;ğretim tarım b&ouml;l&uuml;m&uuml;n&uuml; okuduğunu anlatan Aly&uuml;z<font color="#333399"> &quot;İşin i&ccedil;ine girince dışarıdan bakıldığı gibi olmadığını g&ouml;rd&uuml;m. Canlıları tanıma imk&acirc;nı buldum. Hayatın bir par&ccedil;ası tarım. Hayata artık daha pozitif bakıyorum.&quot;</font> dedi.</font></p>
15 yıl önce
üniversite kız öğrenci yurtları
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
6a71c7010bd6be4a558a8f15e6b5a785@