Akıllı Nüfus Kağıdına 2011 Yılında Geçilecek

Sakarya İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Reis Demir, yeni nüfus kağıtlarına (Akıllı Nüfus Kağıdı) 01 Ocak 2011 tarihi itibariyle geçirilerek, kullanılmaya başlanılacağını söyledi.

Akıllı Nüfus Kağıdı olarak tanınan çipli biyometrik yeni nüfus kağıtlarının pilot il olarak seçilen Bolu İlinde uygulanmaya başladığını ifade eden Sakarya İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Reis Demir, yeni kimliklerin Sakarya ve Tüm Türkiye genelinde 01 Ocak 2011 tarihi itibariyle kullanılmaya başlanılacağını söyledi.

TÜM BİLGİLER

Kendisine ziyaret eden Yenikent Camili Mahallesi Muhtarı Yunus Özçelik’e Bolu İlinde uygulanan Akıllı Nüfus Kağıdı’nın örneğini gösteren Nüfus Müdürü Reis Demir; yeni kimliklerin, biyometrik unsurlar da içerdiğini ve elektronik vatandaşlık kartının kimlik doğrulama için kullanımı sağlanacak ve tüm kimlik doğrulama fonksiyonları tek bir elektronik kartta toplanılacağını söyledi.

<p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2"><strong>T&Uuml;M BİLGİLER</strong></font></p><p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2">Kendisine ziyaret eden Yenikent Camili Mahallesi Muhtarı Yunus &Ouml;z&ccedil;elik&rsquo;e Bolu İlinde uygulanan Akıllı N&uuml;fus Kağıdı&rsquo;nın &ouml;rneğini g&ouml;steren N&uuml;fus M&uuml;d&uuml;r&uuml; Reis Demir; yeni kimliklerin, biyometrik unsurlar da i&ccedil;erdiğini ve elektronik vatandaşlık kartının kimlik doğrulama i&ccedil;in kullanımı sağlanacak ve t&uuml;m kimlik doğrulama fonksiyonları tek bir elektronik kartta toplanılacağını s&ouml;yledi.</font></p>

PARMAK İZİ

Vatandaşlık kartı ile sağlanan hizmetlerde, hizmetin özelliğine göre farklı güvenlik seviyelerinde kimlik doğrulama yöntemleri (şifre, fotoğraf, biyometrik veri) kullanılabileceğini belirten Reis Demir; “Biyometrik kimlik doğrulama yöntemi olarak parmak izi eşleştirmesi kullanılacak. Parmak izi verisi sadece kartın üzerinde bulunacak, merkezi herhangi bir veritabanında tutulmayacak. Kart hiçbir dış tahribata maruz kalmayacak. Gizli ışınların içerdiği kartın sahtesi kesinlikle mümkün olmayacak” dedi.

<p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2"><strong>PARMAK İZİ</strong></font></p><p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2">Vatandaşlık kartı ile sağlanan hizmetlerde, hizmetin &ouml;zelliğine g&ouml;re farklı g&uuml;venlik seviyelerinde kimlik doğrulama y&ouml;ntemleri (şifre, fotoğraf, biyometrik veri) kullanılabileceğini belirten Reis Demir;<font color="#333399"> &ldquo;Biyometrik kimlik doğrulama y&ouml;ntemi olarak parmak izi eşleştirmesi kullanılacak. Parmak izi verisi sadece kartın &uuml;zerinde bulunacak, merkezi herhangi bir veritabanında tutulmayacak. Kart hi&ccedil;bir dış tahribata maruz kalmayacak. Gizli ışınların i&ccedil;erdiği kartın sahtesi kesinlikle m&uuml;mk&uuml;n olmayacak&rdquo;</font> dedi.</font></p>
15 yıl önce
Akıllı bina sistemi
akıllı geçiş sistemleri
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
cfcaa30b2e81f9e293c4733e54aca1d2@