"Anadolu kültür başkenti, Sakarya"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kültür sanat yayımlarına bir yenisini daha ekledi.

Büyüklere Küçük Hikayeler, Doğa Yürüyüşleriyle Dört Mevsim Sakarya, Mevlana Yansımaları, Necati Mert’in denemesi ‘Bağ Çorbası’ ve Faik Baysal’ın ‘Sardunya Aşığı Adam’ kitabını yayımlayan Büyükşehir Belediyesi; hat, tezhip, ebru, çini ve minyatür sanatların tanıtıldığı ‘Geleneksel Sanatlar’ kitabını Sakaryalıların beğenisine sundu. Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan Geleneksel Sanatlar tanıtım kitabı, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nden ücretsiz temin edilebilir.
Hat, Tezhip, Ebru, Çini ve Minyatür’ün tanıtımlarının yer aldığı; alanında uzman hattatlar, ebru, çini ve tezhip eğitmenlerinin görüşlerinin de bulunduğu tanıtım kitabında ayrıca, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun röportajına yer verildi. Başkan Toçoğlu, sosyal ve kültürel belediyecilik alanında yürütülen çalışmaları değerlendirerek, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak, her geçen gün gelişen ve büyüyen Sakarya’mız için rutin belediyecilik hizmetlerini yeterli görmüyor, şehrimizin sosyal hayatının canlanması adına çalışmalar yürütüyoruz. Zaten belediyeciliğin dayandığı en temel ayaklardan biri de sosyal ve kültürel belediyeciliktir. İşte SAMEK kursları bir anlamda bu işlevi görerek insanımızın meslek sahibi olmasına imkân veren ve böylece istihdama da katkı sağlayan bir projedir” diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin kültür ve sanat programları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak çok önemli kültürel projeler üretiyoruz. Sinema ve tiyatronun en seçkin örneklerini şehrimizde sanatseverlerle buluşturuyoruz. Resim, el sanatları ve fotoğraf gibi birçok konuda sergilerimiz oluyor. Ayrıca halkımızın yoğun katılım gösterdiği konser programları düzenliyoruz” şeklinde konuştu.

Geleneksel Sanatların, kültürlerin geleceğe taşınmasında önemli bir yol olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Biz, geleneğin değerini bilen ve bunu önemseyen bir anlayışa sahibiz. Siz, tarihi değerlerinize sahip çıkmazsanız, tarih sizden hesap sorar. Bu mesuliyet duygusu içerisinde geleneksel sanatlarımızı yaşatmaya çok önem gösteriyoruz. Sakarya, son zamanlarda kültür sanat alanında yapılan nitelikli hizmetlerle Anadolu’nun kültür başkenti olmuştur” ifadelerini kullandı.

Başkan Toçoğlu, röportajının son bölümünde şunları ifade etti, “Genç kardeşlerimizden gelecek adına beklentilerimiz var tabi. Önce eğitimlerine çok önem vermelerini istiyoruz. Ülkemize her alanda hizmet edecek bir şuurla hareket etmelerini istiyoruz. Okullarda aldıkları eğitimle yetinmemeleri, bunun yanında kültürün ve sanatın bir dalıyla da mutlaka ilgilenmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü sanat insana yaşama arzusu ve sevgisi aşılar. Güzel bakmayı ve güzel görmeyi sağlar. Bizim böyle gözlere çok ihtiyacımız var. Sanat bizi bağnazlıktan kurtarıp empati duygumuzu geliştirir. Barış ve huzur içerisinde bir arada yaşayabilme olanağı sağlar. En zıt kutuplar dahi sanatın sağladığı imkânla bir araya gelir. Gençlerimize bu konuda çok güveniyorum ve inanıyorum” dedi.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
97520d90f1d7817b7321f82bbfa4896d@