Sağlığın korunması ve geliştirilmesinde hayatımızın her döneminde yeterli ve dengeli beslenme en önemli faktörlerden biridir.
Ramazan ayı boyunca oruç tutan kişiler, günlük öğün sayısını azaltmaları ve beslenme düzeninde meydana gelen değişiklikler nedeniyle, bayramda normal yeme düzenine geçtiklerinde psikolojik olarak daha fazla yemek yeme eğilimine girmektedirler.
Ramazan ayından sonra beslenme konusunda vatandaşları uyaran uzmanlar, bol bol su tüketilmesi gerektiğini belirtti.
Konuyla ilgili SakaryaRehberim.com'a konuşan Özel Altınova Hastanesi Beslenme ve Diyetisyen Uzmanı Füsun Çalışkan Tort, "Ramazan'da iki veya üç öğün yapılabildiği için metebolizma yavaşlamıştı. O yüzden bayramda her saatte istediğimi yiyebilirim diye düşünmemek lazım. Metabolizmanızı eski hızına kavuşturmak için ufak ara öğünler ile başlayıp çok fazla yüklenmeden beslenmek gerekiyor. Örneğin bayram sabah kahvaltımızda hafif yiyecekleri tercih etmeliyiz. Bol su tüketmemiz gerekiyor. Çünkü Ramazan'da vücut çok fazla su kaybı yaşadı. O yüzden o sıvı dengesini sağlamamız gerekiyor. Ara öğünlerde meyve gibi, süt gibi hafif besinleri tercih edilmeli. Ana öğünlerde ise çok ağır et yemekleri yerine sebze yemekleri tüketmek iyi olacaktır. Onun haricinde gittiğimiz yerlerde çok sayıda şeker ikram olacaktır. Bunlarda ise sütlü tatlıları, meyveli tatlıları ve dondurmayı tercih etmeliyiz" dedi.