"Çukurca'da 6 Askerin Şehit Edilmesi Tesadüf Değil"

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ülkedeki demokratik reformların hızlandırılması, sivil ve demokrat bir Anayasa'ya duyulan ihtiyacın tartışıldığı bir dönemde Çukurca'da 6 askerin şehit edilmesinin tesadüf olmadığını söyledi.

7 Haziran'da Akyazı'da yapılacak belediye başkanlığı seçimleri öncesinde ilçedeki bir kafeteryada partililerle bir araya gelen Kurtulmuş, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Hakkari'nin Çukurca ilçesinde gerçekleştirilen terör saldırısı konusundaki görüşlerinin sorulması üzerine Kurtulmuş, "Maalesef Türkiye'de huzurun ve barışın olmasını istemeyen bir takım çevreler düğmeye basarak terör olayını yeniden gündeme getiriyor. Hiç bir terör olayı bir amacı olmaksızın yapılmaz. Teröristler, terörün arkasındaki güçler, onları maşa gibi kullananların mutlaka bir amacı vardır. Bu saldırının ortak amacı Türkiye'de huzurun, kardeşliğin, barışın sağlanmamasıdır. Türkiye'de Türk, Kürt kardeşliğinin, bölge insanının birlik ve bütünlüğünün önündeki en büyük engeli terördür." dedi.

İnsanları Birbirlerine Düşürmek İstiyorlar

Saldırının zamanlamasına da dikkat çeken Kurtulmuş, bunun asıl hedefinin ülkedeki demokratik reformlar olduğunu vurguladı. Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de terörün bitirilmesi için herkesin Ortadoğu'da olup bitenleri iyi anlaması gerekiyor. Genişletilmiş Ortadoğu Projesi yürürlüğe konulduğundan bu yana, bölgede halklar ve milletler arasına fitne sokmak isteyen bir takım güçler, etnik, mezhebi ve dini bakımdan farklılıkları körükleyerek insanları birbirlerine düşürmek istiyor. Buna karşı uyanık olmak lazım. Terör sadece Türkiye'nin iç sorunlarından kaynaklanan bir sonuç değil, aslında bölgesel ve küresel bir takım siyasetlerin de Türkiye'ye yansımasıdır. Bu şekilde görmek gerekiyor.''

<font size="2"><font face="Arial"><strong><font color="#000000">İnsanları Birbirlerine D&uuml;ş&uuml;rmek İstiyorlar</font></strong><br /><br /></font></font><p><font size="2"><font face="Arial">Saldırının zamanlamasına da dikkat &ccedil;eken Kurtulmuş, bunun asıl hedefinin &uuml;lkedeki demokratik reformlar olduğunu vurguladı. Kurtulmuş, s&ouml;zlerini ş&ouml;yle s&uuml;rd&uuml;rd&uuml;: <font color="#333399">&quot;T&uuml;rkiye'de ter&ouml;r&uuml;n bitirilmesi i&ccedil;in herkesin Ortadoğu'da olup bitenleri iyi anlaması gerekiyor. Genişletilmiş Ortadoğu Projesi y&uuml;r&uuml;rl&uuml;ğe konulduğundan bu yana, b&ouml;lgede halklar ve milletler arasına fitne sokmak isteyen bir takım g&uuml;&ccedil;ler, etnik, mezhebi ve dini bakımdan farklılıkları k&ouml;r&uuml;kleyerek insanları birbirlerine d&uuml;ş&uuml;rmek istiyor. Buna karşı uyanık olmak lazım. Ter&ouml;r sadece T&uuml;rkiye'nin i&ccedil; sorunlarından kaynaklanan bir sonu&ccedil; değil, aslında b&ouml;lgesel ve k&uuml;resel bir takım siyasetlerin de T&uuml;rkiye'ye yansımasıdır. Bu şekilde g&ouml;rmek gerekiyor.''</font></font></font></p>

Sivil Anayasadan Ödün Verilmemeli

Teröre karşı gerekli bütün önlemlerin alınması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, terörü önlemek için Türkiye'de yaşayan 72 milyon insanın özgürlüklerini alabildiğince genişletmek ve terörün kaynağını oluşturan siyasi ve ekonomik sebepleri ortadan kaldırmak gerektiğini vurguladı.

Türkiye'deki terör sorununun 4 önemli ayağı bulunduğuna dikkati çeken Kurtulmuş bunları bölgenin geri kalmışlığı, terör, insanların haklarının ve taleplerinin karşılanmaması ve bölgedeki kamu görevlilerinin davranışları olarak sıraladı. 

Pansuman Tedbir

Doğu ve Güneydoğu'nun mahrumiyet ya da sürgün bölgesi olarak algılandığını belirten Kurtulmuş, Türkiye'nin bu alandaki mevcut durumu iyileştirmeden, sadece pansuman tedbirlerle çözümün mümkün olamayacağına işaret etti. Terör sorununun çözülmesi için milletin çocuklarını dağa çıkaran altyapının bütünüyle ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesiyle ilgili tasarının geri çekilmesini olumlu olarak değerlendiren Kurtulmuş, "Tasarı yeniden gelirse ve yasalaşırsa Cumhurbaşkanınından yasayı veto etmesini talep ettik." ifadelerini kullandı.

<p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2"><strong>Sivil Anayasadan &Ouml;d&uuml;n Verilmemeli</strong><br /><br />Ter&ouml;re karşı gerekli b&uuml;t&uuml;n &ouml;nlemlerin alınması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, ter&ouml;r&uuml; &ouml;nlemek i&ccedil;in T&uuml;rkiye'de yaşayan 72 milyon insanın &ouml;zg&uuml;rl&uuml;klerini alabildiğince genişletmek ve ter&ouml;r&uuml;n kaynağını oluşturan siyasi ve ekonomik sebepleri ortadan kaldırmak gerektiğini vurguladı. <br /><br />T&uuml;rkiye'deki ter&ouml;r sorununun 4 &ouml;nemli ayağı bulunduğuna dikkati &ccedil;eken Kurtulmuş bunları b&ouml;lgenin geri kalmışlığı, ter&ouml;r, insanların haklarının ve taleplerinin karşılanmaması ve b&ouml;lgedeki kamu g&ouml;revlilerinin davranışları olarak sıraladı.&nbsp;<br /><br /><strong>Pansuman Tedbir</strong><br /><br />Doğu ve G&uuml;neydoğu'nun mahrumiyet ya da s&uuml;rg&uuml;n b&ouml;lgesi olarak algılandığını belirten Kurtulmuş, T&uuml;rkiye'nin bu alandaki mevcut durumu iyileştirmeden, sadece pansuman tedbirlerle &ccedil;&ouml;z&uuml;m&uuml;n m&uuml;mk&uuml;n olamayacağına işaret etti. Ter&ouml;r sorununun &ccedil;&ouml;z&uuml;lmesi i&ccedil;in milletin &ccedil;ocuklarını dağa &ccedil;ıkaran altyapının b&uuml;t&uuml;n&uuml;yle ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı.</font></p><p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2">Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesiyle ilgili tasarının geri &ccedil;ekilmesini olumlu olarak değerlendiren Kurtulmuş,<font color="#333399"> &quot;Tasarı yeniden gelirse ve yasalaşırsa Cumhurbaşkanınından yasayı veto etmesini talep ettik.&quot;</font> ifadelerini kullandı.</font></p>
15 yıl önce
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
026360e4a5d0f77772e2da9a20082c10@