40 yıl önce Kocaali Belediyesi’nden satın aldığı arsaların kıyı şeridinde kaldığını öğrenen Yurdagül Hastaoğlu şok oldu. Gözyaşlarını tutamayan emekli bankacıyı diş tabibi olan eşi teselli etti.
Yurdagül Hastaoğlu 1970’li yıllarda Karasuya bağlı bir nahiye konumundaki Kocaali Ziraat Bankası’na memur olarak atandı. Kocaali Belediyesi’nin sahilde arsa parselleyip pazarladığını duyan Yurdagül Hanım henüz maaşı 250 lira iken yatırım amacıyla tanesi 1.500 liradan 300’er metrekarelik 5 adet arsa satın aldı. Çeşitli illerde görev yapan Yurdagül Hastaoğlu son olarak atandığı Ziraat bankası Adapazarı Merkez Şubesi’nden emekli oldu. Bankacı Yurdagül Hanım arsalarının vergilerini ödemeyi hiç aksatmadı.
Aramalar kesilince
Zaman zaman emlakçılar tarafından aranarak arsalarının satıp satmayacağı sorulan Yurdagül Hastaoğlu teklifleri geriye çevirdi. Bir süre sonra bu tür aramaların aniden kesilmesinden kuşkulanan Hastaoğlu arsalarının durumunu öğrenmek için harekete geçti. Yurdagül Hastaoğlu sonraki gelişmeleri şöyle anlattı:
“Arsalarımın yerini dahi bilmiyordum. Birkaç kez Kocaali’ye gidip araştırdım. Bana sahilde bir yer tarif ettiler ancak net olarak bilgi alamadım. Sonradan arsalarımın kıyı şeridi içinde kaldığını ve imar yasağı getirildiği duyumu aldım. Belediye’ye yaptığım başvurular sonuç getirmedi. Bu arada arsa ve çevre temizlik vergilerini ödemeye devam ettim. Şimdi öğreniyorum ki, arsalarım kıyı şeridinde kaldığından hiçbir değeri kalmamış.”
‘Arkadaşlarıma mahcup oldum’
Arsaları kendisine belediyenin sattığını ve elindeki tapularda devletin Tapu Müdürü’nün imzası bulunduğunu söyleyen Yurdagül Hastaoğlu kendileri gibi yüzlerce kişinin benzer şekilde mağdur olduğunu söyledi. Hastaoğlu “Arsaların satışı sırasında bir çok arkadaşımı almaları yönünde teşvik ettim. Şimdi onların yüzüne bakamıyorum” diye konuştu. Diş Hekimi olan eşi Necmi Hastaoğlu ile birlikte hukuk mücadelesi başlatacaklarını söyleyen Yurdagül Hastaoğlu “Devlet imzasına sahip çıksın ve mağduriyetimizi giderecek bir çözüm bulsun” diye konuştu.
Karasuhaber