Hackerlara Haksızlık Etmeyin

Türkiye gündemini son günlerde meşgul eden, sanal hırsızların ve dolandırıcıların hacker olarak anılması gerçek hackerları rahatsız etti.

Yüzbin'e yakın üyesi olan ve yüzlerce aktif hackerin bağlı olduğu Türkiye'nin en büyük siber savunma gücü Cyber Warrior'un yöneticilerinden kamuoyunu meşgul eden haberler için yazılı bir açıklama geldi...

İşte Cyber Warrior Yöneticilerinden gelen açıklama..

HACKERLARA HAKSIZLIK ETMEYİN

Son günlerde yazılı ve görsel basında “Sanal hacker çetesi yakalandı”, “Hackerlar binlerce kişinin banka hesaplarını ele geçirdi”, “MSN şifrelerini kırarak kontör dolandıran hacker yakalandı” konulu haberlere rastlıyoruz.

Sıradan keylogger ve trojanlarla korumasız ve bilgi düzeyi eksik insanların emek ve birikimlerini çalanlara “HACKER” denilmesi kelime ve kavramların karışmasından başka bir şey değildir. Basit bir script açığı ile dünyaca ünlü bir kurumun sitesine geçici ve sıradan bir şeyler şeyler yaptıklarını zannedenlere “dahi” denilmesi bilgisizliktir…

Bu hırsızlara Hacker denilmesi, bugün kullandığımız işletim sisteminden başlayarak kullandığımız hemen her türlü yazılımın daha güvenlikli, daha kullanılışlı ve daha görsel olmasını sağlayan bilişim teknolojileri alanında ileri düzeyde bilgi, birikim ve uzmanlık sahibi olan hackerlara iftira ve hakarettir. 

Çilingir ile Hırsız misali… Her ikisi de kapı açma işi yaparlar ancak amaçları, kazanımları ile hukuk ve toplum önünde değerlendirmeleri farklıdır. Hırsız içerde kendine göre değerli ve para eden taşınabilir ne varsa alıp-götürmek için kapı açarken; çilingir bir hizmetin görülmesi, bir sorun veya sıkıntının başka şekilde çözülememesi nedeniyle kapı açar. Sanal hırsızlar minicik bilgi kırıntıları ile sanal alemde haksız kazanç peşinde koşarken hackerlar sayısız bilgi parçalarını bir araya getirerek modern çağın bilişim öncüleri olmaya devam etmektedirler.

Çeşitli aralıklarla InfoSecurity tarafından dünya çapında düzenlenen Hackerlar Paneli’nde konuşulan konular, tartışılan sorunlar ve dile getirilen çözüm önerilerinin içeriği ve varlığından Türk medyası habersiz olabilir ama ciroları milyar dolarları bulan, binlerce insan çalıştıran dev şirketler bu tür toplantıların en önemli katılımcıları arasındadır. Bu tür toplantılarda sıradan sanal hırsızlar değil uzman hackerlar işletim sistemleri, yazılımlar, resmi-özel ve kişisel verilerin kullanımı ile ilgili gündelik yaşantımızı kolaylaştıracak çok değerli bilgileri sunmaktadırlar.

Şifresi unutulan bilgisayarlara sorunsuz ulaşılması, yanlışlıkla silinen dosyaların geri kazanımı, para transferi yapılan banka siteleri ile doğalgaz borcunun öğrenildiği kamu sitelerinin güvenliğine kadar yaşantımızda bazen çok önemli yer tutan olguların hackerlar tarafından geliştirildiğini unutmamalıyız.

İlerleyen teknolojik gelişmelere paralel olarak hayatımızın her alanına giren bilişim sektöründe “beyaz şapkalı” diye vasıflandırılan kendi içinde değerleri olan; bilgisini, birikimini ve yeteneklerini insanlık için kullanan hackerlarla; kolay ve haksız kazanç peşinde koşan hırsızların aynı kefeye konulup değerlendirilmesi büyük bir haksızlık ve yanlışlıktır.

Bu ülkenin topraklarında yaşayan hackerler başkasına ait kazanımları çalan hırsızlarla aynı isimle anılmayı hak etmiyor. Sanal hırsızlar ile hackerlar arasındaki açık ve net ayrımın bilinmesi gerekmektedir. Gerçek hackerlara haksızlık edilmesin. Sanal hırsızların insanlığa ve topluma verdiği zararları da  hackerlar önlemiş ve önlemeye devam etmektedirler. Tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur.

16 yıl önce
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
e6710071016325f833c9818a406c3e97@