Kurbanlarını Mardin'de keserek yoksul vatandaşlara dağıtan Sakaryalı gönüllü işadamları ve Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli'ye, Mardin'den iade-i ziyaret yapıldı. Başkan Dişli, ziyaretin anısına Mardinli heyet onuruna Saklıgöl Tesisleri'nde akşam yemeği verdi.
Mardin İşadamları Derneği (MARİAD) Başkanı Mehmet Ali Babaoğlu, Başkan Yardımcısı Müfit Gözcü, Yönetim Kurulu Üyeleri Şehmuz Savuncu, Zahir Kösesoy'un da aralarında bulunduğu heyet gecede duygulu anlar yaşadı. Mardinliler kendilerine gösterilen ilgi ve kadirşinaslık karşısında gözyaşlarını tutamadı.
Yemekten sonra bir konuşma yapan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, batıdaki insanların doğuda kurban kesmelerinin çok basit gibi görünmesine rağmen çok büyük kardeşliklere vesile olduğunu söyledi. Dişli, bu tür etkinliklerin ülkenin geleceğine yönelik çok sağlam temeller atıldığını kaydetti ve emeği geçenlere teşekkür etti. Doğuda kurban kesilmesi vesilesi ile bilmedikleri güzelliklerin farkına varıldığını ifade eden Dişli; "Mardin'e kurban kesmeye giderken 'ne işimiz var Mardin'de, Ankara'dan öteye gidilmez' diye bir düşence vardı. Mardin'e gittikten sonra oradaki kardeşlerimizin misafirperverlikleri, içtenliği fevkalade güzeldi. Kendimizden utanır olduk." diye konuştu.
"MARDİN'DE KURBAN KESMEK İLAÇ GİBİ GELDİ"
Mardin'de kurban kesmenin ve oradaki kardeşleri görmenin kendilerini farklı düşüncelere sevk ettiğini dile getiren Başkan Dişli sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz oradaki tabloyu, kardeşliği, içtenliği görünce insanlığı unutmuşmuyuz diye düşündüm. Oraya gitmekle kendimizi çek etmiş, toparlanmış olduk. Çok faydalı oldu. İlaç gibi yani. Bu sebeple bu işin mücadelesini veren, gönüllü insanlarımızı kutluyoruz. Biz de bu kervanın sağından, solundan, köşesinden eğer bir yerinden katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize diyorum"
MARİAD Başkanı Mehmet Ali Babaoğlu da konuşmasında, Türkiye'nin sancılı bir süreçten geçtiğinin altını çizerek, bu geliş-gidişlerin kardeşlik tablosunu tesis edeceğini kaydetti. Babaoğlu, "Kardeşliğin pekişmesi için herkesin elinden geldiği kadar katkı sağlaması gerekiyor. Bunu anlamak istemeyen insanların, bu tabloya, bu kardeşlik manzarasına bakıp anlayacaklarını umut ediyorum" dedi.
"BU GÜZEL TABLO HAYALİMİZDİ"
MARİAD Yönetim Kurulu Üyesi Şehmuz Savuncu da yaşanılan güzelliklerin kendilerinin de hayali olduğunu belirterek, duygularını şöyle dile getirdi: "İşte Türkiye profili bu olmalı. Bu güzel tablo olmalı. Bu tablo hayalimizdi. Bu tablo eğitimde, iş dünyasında her alanda olmalı. Bu tablonun oluşmasını dış güçler istemiyor. Ne doğu halkı, ne batı halkı huzursuzluk istemiyor. Çocuklara küçük paralar vererek taş attırılıyor. Bizim temennimiz bunlara kapılmadan öz varlığımıza sahip çıkarak bu güzel kardeşlik ortamının sürekli olması. Olumsuz ortamdan en çok etkilenen biziz."
MARİAD Yönetim Kurulu Üyesi Zahir Kösesoy ise, Sakarya'da çok güzel ve samimi bir ortam bulduklarını belirterek, "Biz sizleri seviyoruz" dedi. Müfit Gözcü de Sakarya'da kendilerini yabancı hissetmediklerini kaydetti.
Gecede Muş ve Mardin'den gelip Adapazarı'nda lise eğitimi alan öğrenciler ile Kazakistan, Moğalistan, Türkmenistan ve Gürcistan Türk Kolejinden mezun olup Sakarya Üniversitesi'nde eğitim alan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Öğrenciler kendilerine eğitim desteği veren işadamlarına teşekkür etti.