Sarmaşıktan Apartman

Sakarya'da bulunan 4 katlı bir apartman görenleri kendisine hayran bırakıyor. Yapım itibariyle sıradan bir beton apartman tabiatla bütünleşince ne kadar güzel ve sıra dışı göründüğünü kanıtlıyor. Her tarafını sarmaşıkların sardığı ormanı andıran apartman hayranlıkla izleniyor.

Sakarya Çeşme Meydanı Mahallesi'nde bulunan iş adamı İsmail Arzu Açıkel ve eşi Tamay Açıkel'e ait 4 katlı apartman görenleri şaşırtıyor.

İsmail Arzu Açıkel, annesinin 20 sene önce diktiği sarmaşığın büyüyerek bu gün binanın her yerine kapladığını ve güzel bir görüntü oluşturduğunu belirterek, Posta kutumuza 'Ne kadar güzel bir eviniz var. İnşallah bize de böyle bir ev nasip olur' diye notlar bırakıldığını söyledi.

Yoldan geçenleri durup binayı hayranlıkla incelediğini belirten Açıkel, ilgiyi şu ifadelerle anlattı: "Bazıları ise kapıyı çalıp sarmaşığı görmek isteyenler oluyor. Sarmaşığın kökünün bir ağaç kökü katar olduğunu görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Bazıları da fide istiyor. Farklı şehirlerden evi duyup görmeye gelenler bile var. Tabiatın güzelliği gerçekten başka bir şey. Bir sarmaşık sıradan bir beton binayı ilgi çekici hale getiriyor. Biz de sarmaşığı çok seviyoruz. Onu düzenli olarak suluyoruz. Hiç bir zamanda kesmeyi düşünmüyoruz."

FARE BÖCEKLER 4. KATA KADAR ÇIKIYOR

Binayı görenleri ilk sordukları soruların; 'Eve böcek girmiyor mu?, Sarmaşık binaya rutubet yapmıyor mu? şeklinde olduğunu vurgulayan Açıkel şunları söyledi: "Önceden evler tek katlı doğanın içindeydi. sinek, böcek, fare de giriyordu. Köylerdeki evlerin bir çoğu hala öyle. Bu çok normal bir durum. Elbette haşarata karşı tedbir alıyoruz. Ama sinekten, böcekten, fareden korkmuyoruz. Bu sarmaşıktan evin 4. katına yılan bile girebilir. Normaldir. Önceden köydeki evlerimize girmiyor muydu? Börtü böcek girecek diye tabiatın güzelliğini neden yaşamayalım. Sarmaşık kışın yaprağını döküyor, dolayısıyla rutubette yapıyor." Bir yerel gazetede yazarlık yapan Tamay Açıkel'de sarmaşığı çok sevdiğini ve binalarının şehir içinde olmasına rağmen, kendilerini tabiatın içinde hissettiklerini ifade etti.

<p><font size="2"><font face="verdana, geneva"><strong><font color="#000000">FARE B&Ouml;CEKLER 4. KATA KADAR &Ccedil;IKIYOR</font></strong> </font></font></p><p><font face="verdana, geneva"><font size="2">Binayı g&ouml;renleri ilk sordukları soruların; 'Eve b&ouml;cek girmiyor mu?, Sarmaşık binaya rutubet yapmıyor mu? şeklinde olduğunu vurgulayan A&ccedil;ıkel şunları s&ouml;yledi: <font color="#cc0000">&quot;&Ouml;nceden evler tek katlı doğanın i&ccedil;indeydi. sinek, b&ouml;cek, fare de giriyordu. K&ouml;ylerdeki evlerin bir &ccedil;oğu hala &ouml;yle. Bu &ccedil;ok normal bir durum. Elbette haşarata karşı tedbir alıyoruz. Ama sinekten, b&ouml;cekten, fareden korkmuyoruz. Bu sarmaşıktan evin 4. katına yılan bile girebilir. Normaldir. &Ouml;nceden k&ouml;ydeki evlerimize girmiyor muydu? B&ouml;rt&uuml; b&ouml;cek girecek diye tabiatın g&uuml;zelliğini neden yaşamayalım. Sarmaşık kışın yaprağını d&ouml;k&uuml;yor, dolayısıyla rutubette yapıyor.&quot;</font> Bir yerel gazetede yazarlık yapan Tamay A&ccedil;ıkel'de sarmaşığı &ccedil;ok sevdiğini ve binalarının şehir i&ccedil;inde olmasına rağmen, kendilerini tabiatın i&ccedil;inde hissettiklerini ifade etti.</font></font></p>
Sarmaşıktan Apartman
Sarmaşıktan Apartman
16 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
3c45be978128868d669f1f27cb289372@