Yakalanan 100 Gramlık Mersin Balığı Markalandı

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz çıkışında balıkçı ağlarına takılan 100 gram ağırlığındaki yavru Mersin balığı, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Ürünleri Fakültesi Sapanca İç Su Ürünleri Araştırma ve Uygulama Birimi'ne getirilerek markalandı.

Yakalanan yavru Mersin balığı, Sapanca İç Su Ürünleri Araştırma ve Uygulama Birimi'nde tartıldıktan sonra markalandı. İÜ Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Devrim Memiş, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, markalanan yavru Mersin balığını tekrar doğaya bırakacaklarını söyledi. Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan ve kırmızı listede olan Mersin balıklarının koruma altında olduğunu hatırlatan Memiş, balıkçılar tarafından yakalanan Mersin balığının şimdiye kadar yakalanan en küçük ikinci balık olduğunu kaydetti.

Ülke sularında yavru mersin balıklarının yakalanmasının çok sevindirici bir gelişme olduğunu ifade eden Memiş, "Sularımızda halen yavru balıkların olduğunu görmek çok önemli. Bu bizi oldukça umutlandırıyor. Çünkü Mersin balıklarının doğal stoğu tükenmek üzere. Demek ki sularımızda hala yavru balık bulunabiliyor. Yakaladığımız balığı markalayarak tekrar doğal ortamına bırakacağız." dedi.

Üniversite olarak iki yıldır Mersin balıklarının stoklarının belirlenmesi, genetik yapılarının tespiti ve kültür yetiştiriciliği konusunda Tarım Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürüttüklerini anlatan Memiş, bu kapsamda balıkçılarla ortak çalışma yürüttüklerini bildirdi. Memiş, şöyle konuştu: "Balıkçıları sürekli olarak Mersin balıkları konusunda bilinçlendiriyoruz. Onlarla ortak çalışmalar yapıyoruz. Bizim markalayarak doğaya bıraktığımız Mersin balıkları balıkçılar tarafından yakalanıyor. Onlar markalanmış ya da doğal yakaladıkları balığı bize teslim ediyorlar. Bu sayede balıkları inceleme ve takip etme imkanı bulabiliyoruz."

<p><font face="verdana,geneva" size="2">&Uuml;lke sularında yavru mersin balıklarının yakalanmasının &ccedil;ok sevindirici bir gelişme olduğunu ifade eden Memiş,<font color="#cc0000"> &quot;Sularımızda halen yavru balıkların olduğunu g&ouml;rmek &ccedil;ok &ouml;nemli. Bu bizi olduk&ccedil;a umutlandırıyor. &Ccedil;&uuml;nk&uuml; Mersin balıklarının doğal stoğu t&uuml;kenmek &uuml;zere. Demek ki sularımızda hala yavru balık bulunabiliyor. Yakaladığımız balığı markalayarak tekrar doğal ortamına bırakacağız.&quot;</font> dedi. </font></p><p><font size="2"><font face="verdana,geneva">&Uuml;niversite olarak iki yıldır Mersin balıklarının stoklarının belirlenmesi, genetik yapılarının tespiti ve k&uuml;lt&uuml;r yetiştiriciliği konusunda Tarım Bakanlığı ile ortak bir &ccedil;alışma y&uuml;r&uuml;tt&uuml;klerini anlatan Memiş, bu kapsamda balık&ccedil;ılarla ortak &ccedil;alışma y&uuml;r&uuml;tt&uuml;klerini bildirdi. Memiş, ş&ouml;yle konuştu: <font color="#cc0000">&quot;Balık&ccedil;ıları s&uuml;rekli olarak Mersin balıkları konusunda bilin&ccedil;lendiriyoruz. Onlarla ortak &ccedil;alışmalar yapıyoruz. Bizim markalayarak doğaya bıraktığımız Mersin balıkları balık&ccedil;ılar tarafından yakalanıyor. Onlar markalanmış ya da doğal yakaladıkları balığı bize teslim ediyorlar. Bu sayede balıkları inceleme ve takip etme imkanı bulabiliyoruz.&quot;</font></font></font></p>
Yakalanan 100 Gramlık Mersin Balığı Markalandı
16 yıl önce
Dil balığı
lüfer balığı